Muž vykrádal opakovaně auta v Plzni, hrozí mu až pět let

19.10.2017 14:49

44letý muž vykrádal v Plzni zaparkovaná auta, za sérii krádeží ho teď kriminálka obvinila. Muži hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Vozidla-PCR-05

"Na základě zjištěných skutečností a důkladným šetřením v případu sériových krádeží zahájila komisařka Městského ředitelství policie Plzeň trestní stíhání 44letého muže, kterého obvinila ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže, pokračujícího přečinu poškození cizí věci a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," upřesnila mluvčí policie Veronika Hokrová.

Muž vykrádal auta v Plzni, celkem se jedanalo o 6 míst v období od června do září.

"Pachatel se ve všech případech vloupal do zaparkovaných zabezpečených vozidel, ze kterých následně odcizil věci a předměty volně odložené," uvedla dále policejní mluvčí.

Muž přitom tuto činnost páchal už v minulosti. "Takto se muž choval i přesto, že byl Okresním soudem Plzeň – město ve spojení s rozsudkem Krajského soudu Plzeň a dále Okresním soudem Klatovy za podobný čin potrestán. V případě pravomocného rozsudku hrozí muži až pětiletý pobyt za mřížemi," říká dále policejní mluvčí.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24