QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muzejní noc v Plzni láká do galerií i do historického podzemí

28.05.2019 14:54

V pořadí už popatnácté se v Plzni odehraje Muzejní noc. Ta otevře prostory galerií, muzeí i další místa v netradičním čase. Kam se můžete letos vydat?

podzemi-3-1024x684

Tradičně se do Muzejní noci v pátek 31. května zapojí Západočeská galerie. K té se ale opět přidají i další místa. Vyrazit můžete například do městského archivu, ale také do Pivovarského muzea nebo do historického podzemí.

V Západočeské galšerii čeká na návštěvníky bohatý program s podtitulem "Umění v noci každý ocení". Program plný dětských dílen, soutěží, tvůrčích ateliérů, hudby, tance a filmu. Jednotlivé akce se odvíjejí od tématu výstavy Kariéra s paletou. Umělec, umění a umělectví v 19. století a na všechny platí vstupné zdarma.

Začíná se už v 15:30 dětskou tvůrčí dílnou, po ní následuje v 16:30 loutkové představení. V lokalitě U Zvonu budou probíhat workshopy. Účastníci dále mají možnost navštívit jednotlivé ateliéry knihtisku, divadla, hudby a tance. Večerní program pak zakončí netradiční diskotéka Zdeňka Rabocha v přednáškovém sále. Podrobný program najdete zde.

Během Plzeňské muzejní noci je možné navštívit rovněž Západočeské muzeum, Galerii města Plzně, Galerii Jiřího Trnky, Galerii Ladislava Sutnara, Pivovarské muzeum a Plzeňské historické podzemí, Muzeum rodiny Škodů, Archiv města Plzně a Český rozhlas Plzeň.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24