Muzeum chystá neobvyklou výstavu. Jejím tématem bude rozmnožování

19.08.2020 13:15

Milování v přírodě: průvodce intimním životem zvířat, to je název výstavy, kterou si brzy prohlédneme v Západočeském muzeu v Plzni. Součástí budou třeba závody modelů spermií.

1

Výstava seznamuje se způsoby rozmnožování zvířat, a také vysvětluje výhody a nevýhody jednotlivých rozmnožovacích strategií. K vidění budou především fotografie a sbírkové předměty doplněné textem založeným na nejnovějších vědeckých poznatcích.

Výstava má nejen poučnou, ale i zábavnou část s několika hravými prvky.  "Návštěvníci si třeba mohou sestavit profil svého ideálního partnera nebo si na interaktivní obrazovce vyzkoušet výběr partnera podle jeho tváře. Také se mohou zaposlouchat do různých zvířecích písní lásky, zkusit odhadnout, kdo z dvojice zvířat je samec a kdo samice nebo jen pozorovat dvoření u ryb či životní projevy brouků, hlemýžďů a strašilek v akváriích a teráriích. Ve fotopointu se mohou vyfotit v podobě lva či lvice nebo si zazávodit s modely spermií na lanech o to, která oplodní vajíčko a zda se tedy narodí chlapeček nebo holčička," sděluje kurátor výstavy  Roman Vacík.

Výstava je určena nejen pro rodiny s dětmi ale i pro dospělé návštěvníky. "Hlavní cílovou skupinou jsou žáci 2. stupně základních škol a studenti středních škol. Výstava vznikla ve spolupráci s Vlastivědným muzeem v Olomouci,“ dodává mluvčí Západočeského muzea v Plzni Romana Němečková.

Výstava bude v budově muzea v Kopeckého sadech v Plzni k vidění od 28. srpna 2020 do 3. ledna 2021.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24