QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muži i ženy do 19 let B divize hrají o postup s Itálií

21.07.2021 8:00

Všichni čtyři plzeňští hráči - Kryštof Šesták, Filip Kačírek, Jakub Homolka a Dominik Purkart zasáhli do prvního souboje na ME do 19 let v rakouské Vídni.

1

Vysoce favorizovaná Francie, která v prvním utkání "vyprovodila" Itálii výsledkem 6:1, to neměla proti českému týmu úplně jednoduché. Za první poločas vstřelila jeden gól, druhý přidala ve třetí čtvrtině a třetí dvě minuty před koncem. Před turnajem sehrála vítězná utkání s týmy divize A Německem a Belgií, což jen ukazuje její sílu. Nicméně celkem příznivý výsledek pro české hráče moc neznamená. O postup do semifinále či o udržení se rozhodne v utkání s Itálií. Přesto kolektivní výkon týmu ukázal, že přes všechny problémy v přípravě má tým svůj potenciál. Litický Kryštof Šesták popisuje utkání takto: "Do začátku zápasu jsme nastoupili s lehkou nervozitou a Francouzi měli celkem navrch. Nasazení bylo vysoké, ale naše efektivita nízká. Do poloviny zápasu jsem inkasovali od soupeře naštěstí jen jeden gól. Po poločase jsme začali být jistější a klidnější na hokejce a hráli více kompaktněji. Fajn bylo, že jsme se celý zápas snažili hrát útočný hokej. I přes to, že se v druhé polovině naše hra zlepšila, jsme dostali 2 góly".

Průběh turnaje je možno sledovat zde.

 

Česká děvčata po výborném výkonu z prvního utkání - Česká republika - Francie 0-3 (0:1), bojovala o semifinálovou účast. V zápase se soupeřkami o přímý postup byla většinou lepším týmem, vždy v utkání vedla, a konečná remíza, i když trochu nespravedlivá, jim přinesla postup do semifinále. V posledním kole základní části se utkají s Italkami a Francouzky se Švýcarkami. 

Průběh turnaje je možno sledovat zde.

 

Foto: Pozemní hokej Litice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24