QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na běžky do Českého lesa. Trasy pod Čerchovem jsou upravené - FOTKY

20.01.2021 19:01

Milovníci bílé stopy si užijí nejen na Šumavě. Vyrazit můžete i do Českého lesa, krásné trasy najdete pod Čerchovem. Letos jsou nově upravované rolbou.

5
5123467

Tzv. Čerchovský okruh pod nejvyšším vrcholem Českého lesa a také trasy v Caparticích mohou využít milovníci běžkování na Domažlicku. Trasy pod Čerchovem vedou až do Německa, kam se bohužel v současné době nesmí. I tak si tu ale užijete parádní běžkařský výlet.

V Caparticích jsou rolbou upraveny okruhy - 2,5 km na louce, dále 5 km, okruh směrem na Sádek a zpět mimo silnici a 10km okruh je upraven po silnici až na křižovatku na Jindřichovu horu.

Větším zážitkem je ale běžkování na tzv. Čerchovském okruhu, kde je všude kolem vás opravdu úžasná zimní příroda.

Také tento okruh upravuje rolba. Tu pořídilo město Domažlice za zhruba 4 miliony korun už v roce 2019, kvůli loňské špatné zimě nebyla ale využívána. Nasazena na okruhy byla až letos v lednu.

Rolba je umístěna v bývalém vojenském areálu nedaleko Čerchova. "Město investovalo 55 tisíc korun do pořízení nových vrat do objektu, který je pod stálým kamerovým dozorem. O provoz rolby se stará Správa sportovních zařízení města Domažlice," uvedl tiskový mluvčí Josef Babor.

foto: Domažlické městské lesy

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24