Na Borech vyroste parkoviště pro tři stovky aut. Chystá se i zázemí pro cestující

29.01.2020 8:00

Záchytné parkoviště, objekt se zázemím a také nový vstup do Borského parku – to jsou projekty, které by měly navázat na stavbu tramvajové trati na Borská pole. Podívejte se na vizualizace.

3
321

Nejdále zatím pokročily přípravy záchytného parkoviště P + R (PARK AND RIDE) pro 315 vozidel mezi silnicí I/27 a přestupním uzlem Bory. Tato parkoviště vznikají na okrajích měst v místech s dobrou návazností na veřejnou dopravu.

"Pro tento projekt je už vydané stavební povolení a připravujeme podklady pro podání žádosti o evropskou dotaci. Předpokládám, že rozhodnutí, zda ji město získá, padne koncem letošního roku. V tom případě by samotná stavba mohla začít na jaře příštího roku,“ sděluje David Malán, vedoucí oddělení přípravy a realizace komunikací a mostů Odboru investic plzeňského magistrátu.

V plánu je také výstavba zázemí přestupního uzlu. "Přibydou zde přístřešky pro cestující, které zatím chybí a dále objekt se zázemím pro řidiče a cestující.  Jeho součástí bude mimo jiné kavárna,“ dodává David Malán s tím, že zatím je dokončena dokumentace ke stavebnímu povolení.

Proměna čeká také vstup do Borského parku. Vznikne zde kavárna, sociální zařízení i nové zpevněné plochy.

Výstavba zázemí přestupního uzlu i úpravy v Borském parku by mohly začít v příštím roce. Vše ale závisí na finančních možnostech města.

Vizualizace: město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24