QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Borská pole bude jezdit víc trolejbusů, linka číslo 15 po víkendu posílí

23.03.2019 9:38

Už po tomto víkendu dojde k navýšení kapacity trolejbusů v úseku mezi hlavním nádražím a Borskými poli. Dopravní podniky posílí linku číslo 15, vyjedou na ní i nové trolejbusy.

foto-qap-cz (4)

Borská pole jsou v Plzni jednou z nejexponovanějších lokalit, kam míři denně tisíce lidí. Přepravní přetlak má pomoct vyřešit právě vznikající tramvajová trať . Cestujícím, kteří míří z centra města na Borská pole a opačně, by se ale mohlo alespoň částečně ulevit už po tomto víkendu.

"Na lince č. 15 dojde zejména k navýšení spojů v úseku Borská pole – Hlavní nádraží v pracovních dnech v ranních, odpoledních a večerních návozových a odvozových špičkách. Na vybrané spoje budou nasazeny velkokapacitní trolejbusy," informovaly dopravní podniky s tím, že provoz o sobotách a nedělích zůstává beze změn.

Právě na lince číslo 15 od pondělí také vyjedou zbrusu nové trolejbusy, které Plzeňské městské dopravní nakoupily. Celkem jde o sedm klimatizovaných trolejbusů značky Škoda 27 Tr. Jedná se o první plně klimatizované trolejbusy, které budou v Plzni jezdit. Kromě linky číslo 15 budou od 25. března obsluhovat i další vytíženou linku v krajské metropoli, a sice linku číslo 16. Podrobnosti se dočtete v článku zde.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24