QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Domažlicku dojde ve středu k uzavírce silnice, jet můžete po objízdné trase

12.01.2021 17:50

Vzhledem k nutnosti přeložit náklad z havarovaného nákladního automobilu je nutné na několik hodin uzavřít silnici I/26 mezi Babylonem a odbočkou na Českou Kubici.

nehoda Kubice

V úterý 12. ledna došlo k dopravní nehodě na komunikaci I/26 mezi Babylonem a odbočkou na Českou Kubici. Vozidlo převážející spoilery k autům na místě havarovalo a silnice musela být uzavřena po dobu záchranných a vyprošťovacích akcí.

Po páté hodině odpolední mluvčí policie Dagmar Jiroušková sdělila, že silnice je již průjezdná, ale řidiče čekají komplikace na tomto úseku ve středu 13. ledna znovu z důvodu přeložení nákladu. "Úplná uzavírka bude od 8:00 hod. na cca 5 - 6 hod. Objízdné trasy budou značeny dopravními značkami," uvedla.

Ze SRN bude silnice přes Folmavu pro nákladní auta uzavřena. Trasa povede z Furth im Waldu na Eschlkam a na hraniční přechod Všeruby. Pro osobní auta bude hraniční přechod Folmava otevřený, v České Kubici povede ale objízdná trasa na Všeruby.
Z ČR do SRN povede objízdná trasa v Draženově přes Lískovou, dále po II/189 přes Klenčí pod Čerchovem. Osobní auta, která pojedou od Domažlic, mohou přes Trhanov, pro nákladní auta povede objízdná trasa přes Draženov.
Vše je značeno ve spolupráci se Správou a údržbou silnic.

Foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24