QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Domažlicku došlo k vážné dopravní nehodě. Sedm osob bylo zraněno - FOTKY

14.12.2021 7:59     14.12.2021 13:00

Na silnici 193 mezi Horšovským Týnem a Domažlicemi došlo ke střetu čtyř vozidel. Sedm zraněných osob bylo transportováno do plzeňské a stodské nemocnice.

Nehoda na Domažlicku_sedm zraněných_foto PČR_2
Nehoda na Domažlicku_sedm zraněných_foto HZSPKNehoda na Domažlicku_sedm zraněných_foto PČRNehoda na Domažlicku_sedm zraněných_foto PČR_2Nehoda na Domažlicku_sedm zraněných_foto PČR_3Nehoda na Domažlicku_foto PČRNehoda na Domažlicku_foto PČR_2Nehoda na Domažlicku_foto PČR_3

V úterý 14. prosince krátce před sedmou hodinou ráno došlo na silnici číslo 193 mezi obcemi Domažlice a Horšovský Týn k vážné dopravní nehodě. Osmačtyřicetiletá řidička osobního automobilu značky Volkswagen Passat jedoucí ve směru jízdy na obec Horšovský Týn od obce Domažlice přejela částečně do protisměru, kde levým bokem narazila do levého boku protijedoucího osobního vozidla Škoda Octavia, které řídil třiasedmdesátiletý muž ve směru jízdy na obec Domažlice.

"V důsledku střetu vozidel řidička s osobním vozidlem Volkswagen Passat přejela dále do protisměru, kde se čelně střetla s nákladním automobilem Volkswagen Transporter jednapadesátiletého řidiče. Vozidlo Škoda Octavia přejelo ve směru jízdy na obec Domažlice do protisměru, kde se čelně střetlo s osobním vozidlem Volkswagen třiačtyřicetiletého řidiče. U všech řidičů policisté provedli dechové zkoušky, u tří byly zkoušky negativní, u jednapadesátiletého řidiče vozidla Volkswagen Transporter byla dechová zkouška pozitivní 0,80 promile alkoholu v krvi," uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Záchranná služba transportovala z místa nehody pozemní cestou celkem sedm osob - muže ročník 1995, muže ročník 1948 a ženu 43let do Fakultní nemocnice Plzeň se středně těžkým zraněním. Další čtyři osoby po základním vyšetření ošetřila Stodská nemocnice.

Na vozidle Volkswagen Passat byla škoda vyčíslena na 150 tisíc korun, na vozidle Škoda Octavia na 40 tisíc korun, na vozidle Volkswagen vznikla škoda 400 tisíc korun a na Volkswagen 300 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích.

 

foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24