Na Domažlicku řádí žhář! Hasiči bojují s dalším požárem - FOTKY

09.11.2017 10:57

Tři požáry za poslední týden museli řešit hasiči v Semněvicích na Domažlicku. Poslední vzplál ve čtvrtek nad ránem. Už v noci přitom bojovali hasiči s požárem stodoly.

2
2145637

Obec Semněvice na Domažlicku podle všeho obchází žhář. Za poslední dny museli hasiči likvidovat hned tři požáry, u kterých není jeho útok vyloučen. Jen od středečního večera hořelo hned dvakrát.

První požár se objevil zhruba před týdnem, kdy hasiči vyjížděli k ohni, který pohltil chlívek. V tomto případě ještě škody nebyly příliš vysoké.

Ve středu kolem deváté hodiny večer muselo ale hned několik jednotek zamířit k rozsáhlému požáru stodoly u rodinného domu. V tomto případě už se škody pohybují v řádech desítek tisíc. Jakmile dostali hasiči oheň pod kontrolu, měli poplach znovu. Před pátou hodinou ráno je vzburcoval požár stohu.

Zatím to vypadá, že za ohni stojí řádění žháře. Že není úmyslné zapálení vyloučené, potvrdila i policie. "Případem se zabývají dál kriminalisté. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu poškození cizí věci," řekla mluvčí policie Dagmar Brožová s tím, že s posledním požárem hasiči stále zápolí a na místo se tak zatím vyšetřovatelé nedostali.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24