QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Doubravce se uklízelo po bezdomovcích, za jeden den se našlo 600 kilo odpadu

08.04.2021 11:54

Ačkoliv lidí, kteří nemají střechu nad hlavou, žije v obvodu zhruba desítka, nepořádek za sebou zanechávají ohromný. K úklidu se letos připojila i značná část dobrovolníků z řad veřejnosti.

TZ - Úklid - foto 1 - 24.3. u Chrástecké ul
TZ - Úklid - foto 1 - 24.3. u Chrástecké ulTZ - Úklid - foto 2 - 24.3. u Chrástecké ulTZ - Úklid - foto 3 - 8.4. u Parku Potoční

Uklizeno bylo v březnu místo na rohu Chrástecké a Doubravecké ulice, kde poblíž řeky přespávalo několik osob bez domova. Ve čtvrtek 8. dubna došlo k úklidu „plácku“ poblíž železničního domku u Parku Potoční.

Další lokality pak byly vyklizeny i na základě oznámení občanů. „Vítáme, že nám lidé stále častěji hlásí místa, kde se nepořádek nachází. Zároveň je prosíme, aby věc rovnou oznamovali městské policii na lince 156. Strážníci jsou ze zákona povinni situaci prověřit a dle situace pak vyrozumí náš úřad,“ řekl místostarosta obvodu Václav Beran.

V bezdomoveckých stanovištích je přitom možné najít téměř cokoliv – klíče od auta, slunečník, plyšáky, koš se zeleninou, koloběžku, nabíječky na elektroniku, obaly od léků i budík. Součástí stanoviště jsou kromě matrací a stanů také různá ohniště nebo improvizované grily.

K úklidu veřejného prostranství na území čtvrtého obvodu se navíc stále častěji přidávají i dobrovolníci z řad veřejnosti. „Všem, kteří se do úklidu zapojili, patří naše velké poděkování a uznání. Moc rádi jsme akci podpořili dodáním ochranných pomůcek nebo zajištěním likvidace nasbíraného odpadu. Velmi rádi dobrovolníky nebo konkrétní organizace podpoříme i v budoucnu. Čisté životní prostředí je v zájmu nás všech,“ dodala místostarostka obvodu Lenka Kočová.

Foto: UMO 4

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24