Na horách bude sněžit, v nížinách pršet. Čeká nás také silný vítr

26.01.2022 14:38

Ve středu 26. ledna bude v kraji obloha na většině území zatažená, podobně jako následující dny. Na horách nasněží, v nížinách budou srážky hlavně dešťové. Meteorologové očekávají také silný vítr.

bučina_sumava.eu
bučina_sumava.euKleť_sumava.euSušice_sumava.euHorní Planá_sumava.eu

Ve středu 26. ledna bude podobně jako v předešlých dnech převládat zamračená obloha. Během dne se spíše jen na výjimečných místech bude oblačnost protrhávat, jasná obloha bude ale k vidění odpoledne a k večeru na horách a v Pošumaví. Ve vyšších polohách se objevují mrznoucí mlhy, ojediněle i slabé mrholení nebo sněžení. Nejvyšší teploty se vyšplhají na 1 až 4 °C, na horách na -2 až +1 °C.

V noci ze středy na čtvrtek 27. ledna se objeví ojediněle slabé sněžení nebo mrholení, místy i mrznoucí. Nejnižší teploty se budou v nížinách pohybovat kolem 0 až -3 °C.

Ve čtvrtek 27. ledna nás čeká oblačno až zataženo, zpočátku místy přechodně i zmenšená oblačnost. Na začátku dne přijde ojediněle mrholení nebo slabé sněžení. Později odpoledne od severozápadu oblačnosti přibude a na většině území se dostaví slabý déšť nebo přeháňky, které se v polohách nad 700 metrů promění ve sněhové. Nejvyšší teploty se přes den vyšplhají na 1 až 4 °C, na horách na -1 až +2 °C. Na většině území povane čerstvý západní až jihozápadní vítr s místy s nárazy kolem 55 km/h, na horách místy až 70 km/h.

V pátek 28. ledna bude proměnlivá, převážně velká oblačnost a na většině území meteorologové hlásí četné sněhové přeháňky. K večeru srážek i oblačnosti postupně ubude. Nejnižší noční teploty klesnou na +3 až -1 °C, nejvyšší denní vystoupají na 1 až 5 °C. Podobně jako ve čtvrtek povane vítr s nárazy kolem 55 km/h, na horách místy až 70 km/h.

Podle meteorologů mohou v pátek a v sobotu 29. ledna nárazy západního až severozápadního větru dosahovat místy 55 až 70 km/h. V neděli 30. ledna bude vítr pravděpodobně silnější s nárazy 70 až 90 km/h, na horách místy kolem 130 km/h.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24