QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na hrad Švihov se vrátí Popelka! Pokračovat bude rekonstrukce

15.02.2019 13:06

Nová sezóna hradů a zámků sice ještě nezačala, její přípravy už ovšem vrcholí. Velké věci chystá také hrad Švihov, kam se hned na začátku sezóny vrátí Popelka.

Popelka

Hrad Švihov v loňském roce navštívilo zase o něco víc turistů než předchozí rok. Hrad tak obhájil třetí pozici v žebříčku návštěvnosti památek v rámci Plzeňského kraje.

"Hrad navštívilo do konce roku 34 799 evidovaných návštěvníků. Je to asi o dva tisíce více v porovnání s loňským rokem. Návštěvníci, kteří na hrad zavítali mezi vánočními svátky, byli z prvních, kteří spatřili novou expozici prohlídkového okruhu Věž. Její instalace byla hlavním úkolem loňské sezóny," informovala správa hradu Švihov.

Hrad postupně prochází dlouhodobou rekonstrukcí. V loňském roce probíhaly práce zejména na věži, úpravy se ale dotkly také jejího okolí. V letošním roce budou rozsáhlé opravy pokračovat. Dlouhodobě probíhá rekonstrukce hradní krčmy, ta by měla právě letos vrcholit. Nejen samotná krčma, ale také prostor před ní projde úplnou proměnou.

Rýsovat už se začíná také program pro sezónu 2019. Ta bude zahájená 30. března. Hradní správa už potvrdila, že "v dubnu se na hrad vrátí Popelka". Bližší podrobnosti jsou ale zatím zahalené tajemstvím. Další chystaný program najdete zde.

FOTO: Hrad Švihov, Jiří Strašek

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24