QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na hranicích odstartovaly kontroly kvůli koronaviru - FOTKY

08.03.2020 20:15     09.03.2020 13:19

Na vytipovaných hraničních přechodech budou od pondělního rána až do odvolání probíhat kontroly kvůli koronaviru. Na místě pomáhají také hasiči. Na Rozvadově už stojí nové stanoviště.

2
21

Na hraničním přechodu Rozvadov už stojí nový kontejner se základním vybavením, který slouží jako zázemí pro hasiče, policisty a celníky. Ti od 7 hodin ráno na Rozvadově provádějí kontroly v rámci preventivních opatření kvůli koronaviru.

Kontroly probíhají také na přechodu Folmava nebo na Železné Rudě a na dalších přechodech sousedících s Německem, Slovenskem nebo Rakouskem. O kontrolách rozhodlo Ministerstvo zdravotnictví.

"Vše probíhá plynule a profesionálně. Řidiči opatření chápou jako nutnou prevenci. Prosíme všechny, buďte k sobě navzájem ohleduplní a respektujte všechny pokyny a doporučení," sděluje k dění na hraničním přechodu město Železná Ruda.

Kontroly provádějí společně příslušníci Policie České republiky, Celní správy a Hasičského záchranného sboru. Cílem je namátkové měření teploty bezkontaktním teploměrem a informování o opatřeních platných na území České republiky. Provoz na přechodech je nepřetržitý.

Lidé, kteří mají teplotu vyšší než 38 °C jsou v současné době předběžně považovány za infikované virem SARS-CoV-2 a budou buď vráceni na území státu, ze kterého do Česka vstupují, nebo zadrženi do rozhodnutí příslušné Krajské hygienické stanice popřípadě do vyšetření.

FOTO: město Železná Ruda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24