QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na hraničním přechodu Rozvadov bude odběrové místo na antigenní testy

04.02.2021 7:45

Dojde také k rozšíření provozní doby odběrového místa v laboratoři v Tachově, které bude provádět odběry v neděli od 8 do 12 hodin. Do pomoci s odběry se zapojí také hasiči.

testování pendleři_HZSKK

Od neděle bude na hraničním přechodu Rozvadov fungovat odběrové místo na antigenní testy.

Plzeňský kraj využil nabídky Záchranné služby Asociace samaritánů České republiky Praha-západ, která je schopná provoz odběrového centra zajistit. „Uvědomujeme si, že situace pendlerů s ohledem na podmínky vstupu do Bavorska, je velmi složitá. Snažili jsme se proto pomoci rozšířením provozní doby stávajících odběrových center, což se podařilo zrealizovat už koncem minulého týdne, kdy bylo možné absolvovat test i o víkendu. Víme, že nejhorší je situace na Tachovsku, odkud musí pendleři dojíždět na testování desítky kilometrů. Proto jsme se dohodli na zřízení mobilního centra přímo u hraničního přechodu a také máme vyjednáno, že v neděli rozšíří svoji provozní dobu odběrové místo v laboratoři v Tachově,“ shrnuje novinky náměstek hejtmanky Rudolf Salvetr.

Mobilní odběrové centrum provozované Záchrannou službou Asociace samaritánů České republiky Praha-západ bude otevřeno v neděli 7. února v čase 8:00 až 18:00 hodin a v pondělí v době 5:00 až 15:00 hodin. Následně pak další neděli a pondělí.

Foto: HZS

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24