QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na jaře začne rekonstrukce nádražní budovy v Plzni, opravovat se bude i jinde

16.01.2021 11:21

Správa železnic bude i v letošním roce intenzivně pokračovat v obnově nádražních budov po celé republice. V Plzeňském kraji se dočká rekonstrukce několik budov.

červen 2018 (1304)

Zrekonstruovat nebo opravit chce celkem 114 objektů, které získají moderní odbavovací prostory, bezbariérové přístupy a stanou se tak příjemnějším a pohodlnějším místem pro tamní cestující i zaměstnance. Z uvedeného počtu se přitom 54 akcí v letošním roce zahájí, dalších 60 staveb bude pokračovat z roku 2020 a v drtivé většině případů se dokončí ještě letos.

V Plzeňském kraji na jaře začne očekávaná rekonstrukce památkově chráněné nádražní budovy na hlavním nádraží v Plzni, hotovo by mělo být za dva a půl roku. Významné úpravy čekají také budovy ve stanicích Plzeň-Jižní předměstí, Planá u Mariánských Lázní a Tachov. Pracovat se bude například i na objektech v Kdyni, Mladoticích, Přešticích, Blovicích, Horažďovicích, Horšovském Týnu, Kolinci, Nýrsku, Pačejově a Sušici.

Více o rekonstrukci nádražní budovy v Plzni jsme psali zde.

Oprav se dočkají i veřejné toalety v nádražních budovách. "Správa železnic se v následujícím období kromě rekonstrukčních a opravných akcí na nádražních budovách bude soustředit také na zkvalitnění prostředí veřejných toalet ve vybraných železničních stanicích. Zvýšení úrovně a kvality provozu se bude týkat nejen zlepšení jejich stavebně technického stavu, ale také postupného vybavování toalet turnikety a elektronickými automaty dveřního zámku, aby nebylo nutné čekat na vydání klíče pokladními. Na většině míst bude možné platit bezhotovostně," uvádí Správa železnic.

Foto: Qap.cz

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24