QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na jižním Plzeňsku narůstá počet pozitivně testovaných na covid-19

10.09.2020 14:36

Na jihu Plzeňska opět přibývá pozitivně testovaných osob na nemoc covid-19. V období od 8. září do 10. září se počet aktuálně nakažených v tomto okrese zvýšil ze 47 na 74 osob.

covid-19-5080950_960_720

Druhý nejvíce zasažený okres v celé České republice je právě okres Plzeň-jih. Dle aktualizovaných údajů Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje dne 10. září je nakažených 111,83 osob s covid-19 na 100 000 obyvatel.

Celkové počty osob s laboratorně prokázaným onemocněním COVID‑19 v jednotlivých okresech ČR se určují dle místa obvyklého pobytu (pokud není známo místo obvyklého pobytu, je uvedeno trvalé bydliště dle Registru obyvatel).

V Nové Vsi u Dobřan proběhne ve čtvrtek 10. září od 14.30 hodin hromadné odebírání vzorků. Krajská hygienická stanice žádá všechny
občany obce Nová Ves, kteří ještě nebyli testováni na nákazu COVIDEM 19, aby se dostavili k hromadnému náběru vzorků. Zdravotnická
záchranná služba bude vzorky odebírat ve čtvrtek 10. září od 14.30 hodin na návsi před hostincem. Zároveň žádá občany o dodržování
mimořádného opatření KHS, zejména používání roušek d dodržování bezpečných odstupů.

nová ves stánekVe Lhotě, která je sice městským obvodem Plzně, ale přímo sousedí s Novou Vsí, je nově uzavřen konzum COOP. Prodavačka je totiž obyvatelkou Nové Vsi.

Starosta Dobřan Martin Sobotka se vyjádřil k vážnosti stavu právě na území města Dobřany: "V souvislosti se situací v Nové Vsi, pro kterou mimo jiné smluvně zajišťujeme požární ochranu, jsem hovořil s KHS. Bylo mi doslova sděleno, že můžeme být v klidu, že v nás nespatřují žádné epidemiologické ohnisko, případů máme poměrně málo. Pokud prý se to zhorší, dostaneme informace s předstihem. Takže zatím dodržujme to, co platí celostátně a nenechme se nezdravě vyděsit. KHS také nepotvrzuje hypotézu, že sousední obec nakazili lidé od nás, jak jsem také zaslechl. Naopak naši se spíše nakazili tam, přejme jim bezpříznakový průběh a rychlý návrat k běžnému životu. Držme palce i zdravotníkům v naší nemocnici, pro ně to je mimořádný nápor."

Foto: ilustrační, Qap.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24