QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Klatovsku se střetl kamion a osobní auto, silnice byla uzavřena

24.08.2021 10:50     24.08.2021 18:59

Na Klatovsku došlo v úterý 24. srpna dopoledne k vážné nehodě. Střetl se kamion a jedno osobní vozidlo, silnice byla po nehodě uzavřena. Zasahuje vrtulník.

dopravní nehoda u zavlekova _foto HZSPK
dopravní nehoda u zavlekova _foto HZSPKdopravní nehoda u zavlekova _foto HZSPK_3dopravní nehoda u zavlekova _foto HZSPK_1dopravní nehoda u zavlekova _foto HZSPK_4dopravní nehoda u zavlekova _foto HZSPK_5

Nehoda se stala kolem desáté hodiny na silnici 22 u Nalžovských Hor. „Jde o střet kamionu a terénního pickupu. Jednu osobu jsme vyprostili. Komunikace č.22/I je v oblasti u rybníku Hnáň uzavřena,“ popsal mluvčí hasičů Petr Poncar.

Záchranka transportovala do nemocnice dvě osoby. „Letecká záchranná služba z místa nehody transportuje muže ročník narození 1980 se středně těžkým zraněním na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň. Dále transportujeme ženu r. 1976 do Klatovské nemocnice s lehkým zraněním,“ uvedla mluvčí záchranné služby Andrea Divišová.

Silnice byla po nehodě zcela uzavřena. Zprůjezděna byla krátce před dvanáctou hodinou.

Jak k nehodě došlo, popisuje mluvčí policie. "Po komunikaci I. třídy číslo 22 šestačtyřicetiletý muž ze Strakonic s vozidlem značky Mercedes Benz s připojeným přívěsem, ve směru od Nalžovských Hor na Zavlekov. Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze a stavu vozovky, kdy při projíždění pravotočivé zatáčky u křižovatky na obec Tužice došlo ke smyku přívěsu, který přejel částečně do protisměru, kde v uvedenou dobu projížděl řidič s vozidlem značky Toyota. Po střetu došlo k odražení vozidla Toyota vpravo mimo komunikaci," uvádí Dana Ladmanová.

Odhadnutá hmotná škoda činí 540 tisíc korun.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24