QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Krašovské se ještě před otevřením zřítil nový herní prvek- FOTO

11.09.2021 8:09

V Plzni je po revitalizaci vnitroblok v Krašovské. Ještě než se ale slavnostně otevřel, zřítila se tu konstrukce nového herního prvku, který je určený teenagerům. Policie celý prostor ohradila páskou.

herní prvek krašovská se zřítl foto čtenář QAP
herní prvek krašovská se zřítl foto čtenář QAPkrasovska_zriceny_herni_prvek_2-1 foto UMO 1

K zemi se ve čtvrtek 9. září zřítil herní prvek pro teenagery v revitalizovaném vnitrobloku Krašovská v Plzni. Příčiny se nyní zjišťují, vedení obvodu kontaktovalo firmu, která hřiště zhotovila.

„Policie nás upozornila, okamžitě jsme se dostavili na místo,“ potvrdila starostka prvního městského obvodu Helena Řežábová. Místo ve čtvrtek odpoledne hlídala městská policie a dozor poté zabezpečila soukromá bezpečnostní služba. Při pádu konstrukce se naštěxtí nikomu nic nestalo.
Vedení obvodu dále kontaktovalo firmu, která hřiště zhotovila. Příčina pádu ale zatím není známá. „Prostor si převzali za účelem jeho zabezpečení a následné demontáže, odvozu a uložení konstrukce ve vlastních prostorách. Prvky dětského hřiště budou na náklady zhotovitele podrobeny odbornému zkoumání, aby byla zjištěna příčina poškození a pádu konstrukce,“ vysvětlila dále starostka.

Vnitroblok v Krašovské prošel kompletní revitalizací, práce zde začaly v roce 2019. Na konec září je naplánováno slavnostní otevření. V současné době se ještě odstraňují drobné vady a nedodělky. Ve vnitrobloku jsou nové herní prvky, multifunkční hřiště s umělým povrchem, cvičební stroje pro seniory, psí hřiště a také kavárna.

foto: čtenář QAP.cz, ÚMO Plzeň 1

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24