Na Lochotíně se testují nové popelnice! Jsou určené na kovový odpad - FOTO

24.06.2019 8:58

První plzeňský obvod spolu se společností Čistá Plzeň testuje nové popelnice. Jsou šedivé a jsou určené pro kokový odpad. Zatím jsou umístěné na několika místech.

šedivé popelnice

Na území prvního plzeňského obvodu se objevily zbrusu nové šedivé nádoby na tříděný odpad. Jsou určené jen na kovový odpad. V současné době jsou umístěné v Sokolovské, Žlutické, Plaské ulici a u obvodní radnice v aleji Svobody. Jejich provoz je zatím v testovacím režimu.

"V následujících měsících společnost plánuje vyhodnotit provoz těchto sběrných nádob a vytipovat další vhodné lokality. V případě pozitivních ohlasů, plánuje společnost Čistá Plzeň s.r.o. ve spolupráci s městem síť sběrných nádob doplnit a zahustit," informoval první plzeňský obvod.

Do šedivých nádob patří hliníkové i železné plechovky od nápojů a potravin, kovová víčka nebo zátky, alobal a další kovové drobnosti z domácností jako jsou například kancelářské svorky, drátěná ramínka z čistíren, staré klíče a podobně. Stejně jako u dalšího separovaného odpadu i tady platí zásada minimalizování objemu. Znamená to, že například plechovky bychom měli před vyhozením sešlápnout. Kovový odpad se nesmí vhazovat v žádných obalech a je třeba, aby byl bez znečištění.

FOTO: ÚMO1

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24