Na madony osobně! Západočeská galerie se opět otevírá návštěvníkům

04.05.2021 8:01

Západočeská galerie otevírá pro návštěvníky své výstavní síně, vidět tak můžete na vlastní oči i výjimečnou výstavu evropského formátu s názvem "Nad slunce krásnější. Plzeňská madona a krásný sloh".

DSC_7838

Západočeská galerie otevírá své výstavní síně od úterý 4. května. Kapacita síní je omezena podle platného nařízení vlády.

V Masných krámech máte možnost navštívit jedinečnou výstavu „Nad slunce krásnější. Plzeňská madona a krásný sloh", která byla prodloužena do 6. června. Jde o výstavu evropského významu, která představuje nejvzácnější středověká díla nacházející se na českém území i díla ze zahraničí.

Výstava představuje nejvýznamnější a nejuctívanější dílo v Plzni - Plzeňskou madonu. Je poukázáno na její vznik i kult uctívání v širokých společenských, kulturních i náboženských souvislostech. Originál Plzeňské madony bude ve výstavě pouze na 10 dní od 20.5. do 29.5., pak se vrátí vysoko na hlavní oltář katedrály Sv. Bartoloměje. Příležitost vidět Madonu z blízké vzdálenosti se nebude opakovat. Plzeňská madona už se na konci dubna na výstavu stěhovala. Fotografie a info najdete zde.

Ve výstavní síni „13“ je ke shlédnutí výstava "BAOABC. Jak a proč vzniká kniha pro děti". Ta je k vidění do konce května a ukazuje zákulisí nakladatelství, tvůrčího procesu, představujej různé tiskařské a knižní pojmy. Koncepce výstavy je postavena na abecedě, aby byla blízká i dětem.

V přednáškovém sále je připravena výstava projektu Galerie snů žáků ZUŠ Jagellonská. Ta je k vidění až do 29. srpna.

Výstavy je možné navštívit v běžné otevírací době od úterý do ⁠neděle od 10 do 18 hodin.

Omezení:

"Počet návštěvníků výstavních síní ve stejný čas je vládním nařízením omezen na nejvýše 32 návštěvníků v Masných krámech a 14 návštěvníků ve výstavní síni „13“, prosíme proto v případě vyššího zájmu o strpení. Děkujeme za pochopení," informuje vedení Západočeské galerie.

foto: Západočeská galerie

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24