QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na most generála Pattona se vrátily tramvaje na obě koleje - FOTKY

13.11.2017 13:04

Přestavba mostu generála Pattona směřuje do závěru první fáze. V pondělí se opět spustil oboukolejný provoz tramvají v opravovaném úseku. Přinášíme podrobnosti.

foto-qap-cz (1)
foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (17)

Přestavba mostu generála Pattona opět pokročila. Přesně podle plánu se v pondělí mohl v opravovaném úseku opět po několika měsících rozjet provoz tramvají v obou směrech najednou.

Cestujícím tramvajemi linky číslo 1 a 4 se tak zase o něco uleví. Jednokolejný provoz tramvají se nicméně ještě vrátí, a to na jaře příštího roku. Od dubna až do listopadu bude opět platit opatření kvůli rekonstrukci druhé části mostu generála Pattona.

Oficiálně odstartovala jedna z největších staveb posledních let v Plzni v první polovině března. Stavba je plánovaná ve dvou fázích. Během každé z etap dojde na opravu jednoho mostu. V prosinci bude skončená první fáze. "Ukončení 1. fáze je plánováno do 11. prosince 2017, celý most má být kompletně opraven do června 2019," informuje magistrát města.

Celkem vyjde rozsáhlá přestavba na zhruba 140 milionů korun a na starost ji má Ředitelství silnic a dálnic ČR ve spolupráci s městem.

Most, který je hlavní spojnicí centra města se Severním Předměstím, se začal stavět na podzim roku 1967 a otevření se dočkal 11. listopadu 1972. Původně nesl jméno most Antonína Zápotockého, současný název dostal v roce 1990.

FOTO: QAP:CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24