Na muže vydal soud zatykač! Podvodem obral o důchod vlastní matku

25.03.2019 8:01

Policie pátrá po 48letém muži, na kterého vydal soud zatykač kvůli podvodu. Obětí se stala jeho vlastní matka. Pátrání je zatím bezvýsledné a policie shání svědky. 

Policie aktuálně pátrá po Josefu Kalányosovi z Chodova na Sokolovsku. Podle všeho se může zdržovat také v Plzeňském kraji. Soud na najě vydal zatykač.

"Sokolovští kriminalisté pátrají po hledaném 48letém muži z Chodova, který je zhruba 170 až 180 centimetrů vysoké hubené postavy, má hnědočerné vlasy zpravidla vyholené a hnědé oči," říká mluvčí policie Zuzana Týřová.

Na muže je vydaný zatykač. "Na hledaného byl vydán Okresním soudem v Sokolově příkaz k zatčení ve věci přečinu podvodu, kterého se dopustil tím, že v dubnu v roce 2015 převzal v Chodově pro svojí matku důchod s tím, že na tom není zdravotně dobře a tento, že jí hned předá. To však neudělal a peníze si ponechal pro vlastní potřebu," pokračuje policejní mluvčí.

V případě jakýchkoliv informací k hledanému muži volejte na bezplatnou telefonní linku 158 nebo se obraťte na nejbližší policejní služebnu.

FOTO: POlicie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24