Na náměstí Republiky v Plzni se po roční pauze vrátily povánoční trhy - FOTKY

27.12.2021 19:00

Trhy mezi svátky se po roční pauze vrátily na plzeňské náměstí Republiky. Můžete se přijít zahřát svařákem nebo si s sebou vzít tradiční trdelník. Stánkaři prodávají do 1. ledna.

IMG_1554
IMG_1554IMG_1553IMG_1559IMG_1556

Jsme tu od včerejšího dne 26. prosince. Tahle sestava stánkařů je tady tradičně už osm let. Jsou tady zejména teplé nápoje, poté si tu lidé mohou dát klasický trdelník, s dětmi mohou zajít na kolotoč a nebo si dát další občerstvení. Stánky jsou tu do Nového roku,“ uvedl provozovatel trhů Jaroslav Strohschneider.

Z náměstí Republiky už zmizelo 28 metrů vysoké vyhlídkové kolo. Z atrakcí zbyl pouze dětský kolotoč, na kterém i v chladném počasí stále jezdí spousta ratolestí.

„My jsme tu byli v tomto čase každý rok, bohužel loni jsme tu kvůli koronavirové situaci být nemohli. Jsme moc rádi, že to letos vyšlo a myslím, že to s námi sdílejí i lidé. Denně máme zákazníků docela dost,“ uvedla jedna ze stánkařek.

Na náměstí si také můžete prohlédnout dřevěný betlém s figurami v životní velikosti, kde už je od 17. prosince v jesličkách položen Ježíšek.

IMG_1553

 

foto: QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24