QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Na několika místech v regionu zazní Rybova Česká mše vánoční

25.12.2018 18:54

Užijte si tradiční vánoční program během druhého svátku vánočního i krátce před Silvestrem. Na mnoha místech v západních Čechách zazní nejznámější česká mše.

181221_Svatovitske_varhany

Skladba Hej mistře nebo lidově Rybovka, která vypráví o Kristově narození a příchodu pastýřů, se v neděli 23. prosince představila po více než 30 letech v kostele sv. Mikuláše v Dobřanech. Přinesli jsme informace ve článku zde. Mše se do konce roku rozezní i v dalších kostelech.

Ve středu 26. prosince od 15 hodin zazní Česká mše vánoční v barokním skvostu Klatovska, v poutním chrámu v Nicově u Plánice. "Vystoupí komorní orchestr Musica Tusca s pěveckým sborem Čerchovan Domažlice, jako sólisté Eva Müllerová, Lucie Bínová, Petr Strnad a Kamil Jindřich. V rámci koncertu se uskuteční i komentovaná prohlídka kostela, projít si můžete barokní stezku. Na akci je možné zdarma využít autobus, který odjíždí ve 14:30 hodin z plánického náměstí," uvádí Dalibor Hák z Šumavského informačního serveru.

Českou mši vánoční uvede ve středu 26. prosince od 19 hodin také arciděkanský kostel v Domažlicích. Zazní pěvecký sbor Čerchovan.

Kostel Nanebevzetí Panny Marie ve Františkánské ulici v Plzni zve na dílo J. J. Ryby v sobotu 29. prosince od 16 hodin. Účinkuje soubor Resonance a členové orchestru Divadla J. K. Tyla, řídí Jitka Chaloupková.

FOTO: Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24