QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na obsluhu vytáhl nůž, s penězi a cennostmi poté z prodejny utekl

02.12.2021 13:40

Maskovaný pachatel, který vytáhl na obsluhu v obchodě nůž, získal necelé dvě desítky tisíc korun a další cennosti. Plzeňští kriminalisté muže dopadli o několik hodin později, hrozí mu až deset let za mřížemi.

Krádež v obchodě_foto PČR

V jednom z menších obchodů v centru města Plzně se dne 30. listopadu krátce před polednem odehrálo velké drama. Neznámý muž vstoupil do prodejny potravin, kde se v té době nacházeli další zákazníci, z regálu se zbožím odebral dva sáčky s trvanlivým pečivem, které položil na pokladní pult. Obsluze prodejny sdělil, že u sebe nemá žádné peníze, dojde si pro ně a pro zboží se vrátí, načež z prodejny odešel. Během několika minut se do prodejny vrátil, přes hlavu měl kapuci, ústa a nos překrytá rouškou a v ruce si nesl kuchyňský nůž.

„Když se muž do prodejny vrátil, už se již kromě obsluhy v obchodě nikdo jiný nenacházel. Muž obešel pokladní pult a přišel až k pokladně, u které stála obsluha prodejny. Pod pohrůžkou použitím nože, kterým naznačoval bodání proti tělu poškozeného, požadoval po obsluze vydání peněz z pokladny. Lupič po obsluze dále požadoval, aby mu dal i svůj mobilní telefon, který měl položený u pokladny, což poškozený neučinil a mobilní telefon si schoval do kapsy. Poté, co pachatel opět zopakoval, aby mu poškozený vydal peníze, otevřel poškozený pokladnu, ze které si agresor vzal bankovky české měny v celkové výši 15 tisíc korun, dále nejméně 110 kusů jízdenek na městskou hromadnou dopravu v Plzni za 1 900 korun, 20 kusů stravenek a 100 dolarovou bankovku,“ sdělila policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Poškozený využil nestřeženého okamžiku, kdy si pachatel vybíral peníze z pokladny, chopil se nože, který pachatel svíral v ruce a odzbrojil ho. Lupič ho praštil do obličeje, čímž mu způsobil zranění, které si ale naštěstí nevyžádalo lékařské ošetření. Poškozený i s odebraným nožem utekl do zadní části prodejny mezi regály. Lupič ve snaze jej zahnat z dohledu, začal po poškozeném házet lahve s červeným vínem a poté z prodejny utekl.

Svým jednáním způsobil škodu poškozenému za necelých 20 tisíc korun. Přivolaní policisté na místě činu zajistili předmětný nůž, místo důkladně ohledali, zajistili maximálně možný počet stop, pořídili fotodokumentaci a po pachateli intenzivně pátrali.

Kriminalisté zabývající se závažnými zločiny intenzivně zjišťovali a pověřovali získané informace, které je postupně navedly na stopu dvaačtyřicetiletého recidivisty. Plzeňští kriminalisté muže vypátrali o čtyři a půl hodiny později na plzeňském vlakovém nádraží.

„Pachateli nepomohlo ani maskování, a to pod rouškou jiného oděvu, do kterého se měl převléci po spáchání loupeže. Zadržený muž se v současné době nachází v policejní cele. Muž je obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a dále byl podán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Muži hrozí v případě pravomocného rozsudku až 10letý pobyt za mřížemi,“ dodala Veronika Hokrová.

 

foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24