QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Ostrově v Příchovicích proběhlo tradiční koupání otužilců - FOTKY

24.01.2021 16:37

Koronavirus otužilce nezastaví, ba naopak. Otužování v době pandemie láká i nové členy. Tradiční koupání otužilců se konalo v neděli 24. ledna na Ostrově v Příchovicích.
 

příchovice otužilci fot Milan Janoch (7)
příchovice otužilci fot Milan Janoch (7)příchovice otužilci fot Milan Janoch (1)příchovice otužilci fot Milan Janoch (2)příchovice otužilci fot Milan Janoch (4)příchovice otužilci fot Milan Janoch (5)příchovice otužilci fot Milan Janoch (6)příchovice otužilci fot Milan Janoch (3)příchovice otužilci fot Milan Janoch (9)příchovice otužilci fot Milan Janoch (10)příchovice otužilci fot Milan Janoch (8)příchovice otužilci fot Milan Janoch (12)příchovice otužilci fot Milan Janoch (13)příchovice otužilci fot Milan Janoch (11)příchovice otužilci fot Milan Janoch (15)příchovice otužilci fot Milan Janoch (14)příchovice otužilci fot Milan Janoch (16)příchovice otužilci fot Milan Janoch (18)příchovice otužilci fot Milan Janoch (17)příchovice otužilci fot Milan Janoch (20)příchovice otužilci fot Milan Janoch (19)příchovice otužilci fot Milan Janoch (22)příchovice otužilci fot Milan Janoch (21)příchovice otužilci fot Milan Janoch (24)příchovice otužilci fot Milan Janoch (23)příchovice otužilci fot Milan Janoch (25)příchovice otužilci fot Milan Janoch (27)příchovice otužilci fot Milan Janoch (29)příchovice otužilci fot Milan Janoch (28)příchovice otužilci fot Milan Janoch (30)

Sraz otužilců na Ostrově v Příchovicích je už tradiční akcí. Otužilci se na příchovickém Ostrově poprvé koupali už v roce 1982. Jen jednou otužilecku tradici překazila velká voda. Koronavirová pandemie ale tradici nezabránila. Otužilci se koupali v Úhlavě v neděli 24. ledna odpoledne a také letos přilákali na příchovický Ostrov návštěvníky.

Koupání v Úhlavě je recesistickou akcí, tomu odpovídají i kostýmy, které si otužilci na akce chystají. A ani letos nechyběl křest nováčků, kteří byli poléváni ledovou vodou.

Stejně jako vloni měli letos otužilci celkem "teplou vodu". Teplota vody byla 1 0C a i teplota vzduchu se pohybovala nad nulou. Zažili už ale i roky, kdy byla řeka zamrzlá a led jim museli vysekávat. To bylo naposledy v roce 2017. Teplota vody byla tehdy -2 0C a teplota vzduchu -5 0C. Pod jezem na řece se pohybovaly obrovské ledové kry.

Foto: Milan Janoch

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24