Na plzeňské náměstí zavítal Martin na bílém koni - FOTKY!

11.11.2021 13:08

Martinské trhy na plzeňském náměstí Republiky ve čtvrtek 11. listopadu v 11 hodin vyvrcholily příjezdem svatého Martina na bílém koni. Ten navštívil náměstí i se svojí družinou.

Martin na koni_QAP (1)
Martin na koni_QAP (1)Martin na koni_QAP (2)Martin na koni_QAP (3)Martin na koni_QAP (4)Martin na koni_QAP (5)

I ve studeném podzimním počasí zahltil celé náměstí dav návštěvníků, nedočkavě čekajících na příjezd svatého Martina na bílém koni. Ten na plzeňské náměstí Republiky zavítal poslední den Martinských trhů 11. listopadu.

„Na Martinské trhy jezdím pravidelně a vždy se mi velice líbí. Jen bych tady možná ocenila více řemeslníků," uvedla jedna z čekajících na svatého Martina.

Martin i se svojí družinou přijel pár minut po 11 hodině. Sníh s sebou sice nepřivezl ale Plzeňany určitě potěšil. Dav se před bílým koněm rozestoupil a vytvořil cestu, kterou Martin se svým doprovodem několikrát projel.

Na náměstí se na svatého Martina přijelo podívat i několik mateřských škol.

„My jsme z naší 7. mateřské školy na Lochotíně vyrazili na náměstí přímo za svatým Martinem. Moc se nám to líbilo, ale pořadatelé asi nepočítali s tím, že bude tak mokro, takže to koníkovi pěkně klouzalo. Děti by mu prý daly nové boty nebo mu na příští rok upleteme teplý ponožky," dodala učitelka ze 7. mateřské školy v Plzni.

 

foto: QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24