Na Plzeňský kraj se ženou další bouřky! Které oblasti potrápí?

28.06.2022 13:17

Silné bouřky potrápily Plzeňský kraj již minulou noc. Hasiči měli plné ruce práce, zasahovali na několika desítkách míst. Nejhorší situace byla na Rokycansku.

následky bouřky_HZSPK (3)

Dne 28. června večer, v noci na středu 29. června a ve středu odpoledne a v noci na čtvrtek 30. června očekávají meteorologové výskyt silných a velmi silných bouřek doprovázených zejména nárazy větru až 90 km/h, krátkodobými úhrny kolem 50 mm a menšími kroupami nebo jejich vrstvou.

Velmi silné bouřky večer budou pravděpodobně postupovat z jižních Čech k severu až severovýchodu. V oblastech zasažených intenzivními srážkami a vzhledem k předchozímu nasycení povodí bude docházet k výraznému kolísání zejména menších toků s vysokou pravděpodobností překročení 1. SPA. Při velmi intenzivních bouřkách nelze vyloučit na menších tocích i ojedinělé překročení 2. až 3. SPA. Silné bouřky zasáhnou i západ Čech a českomoravské pomezí.

Tentokrát by měla být nejhorší situace v okolí Sušice, Horažďovic a Blovic. Bouřka zasáhla minulou noc hlavně Rokycansko. Více informací se dozvíte ZDE.

FOto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24