QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na počest - Číslo 28 ve Viktorce už nikdo neobleče.

14.09.2020 8:54

Jako vzpomínku na skvělého hráče, kamaráda a bojovníka Mariána Čišovského vyřazuje plzeňská Viktoria navždy číslo 28 z herní sady. „Čišův“ dres bude mít své čestné místo u sektoru P, kde sídlí kotel FCVP.

20-09-11-ciso-dres-clanek

Byl u čtyř mistrovských titulů klubu. Hned dvakrát si zahrál UEFA Champions League, postavil se obrům z Barcelony či Manchesteru City. A do poslední chvíle se rval se zákeřnou nemocí, které bohužel letos v červnu podlehl. Marián Čišovský zůstane ve viktoriánských srdcích a na jeho počest klub nyní vyřazuje navždy číslo 28.

„Už nikdy se 28 neobjeví na viktoriánském dresu. Číslo 28 bude navždy patřit pouze Mariánu Čišovskému,“ řekl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Zvětšenina dresu je rovněž vyvěšena na stadionu společně s dresem Františka Rajtorala. "Dres Mariána Čišovského navíc klub vyvěsil na čestné místo v sektoru P, kde sídlí kotelníci a od roku 2017 je zde vyvěšený i dres Františka Rajtorala s číslem 27. Oba dva se nesmazatelně zapsali do klubové historie i do srdcí všech fanoušků. Věřím, že i naši příznivci ocení, že budou mít oba dresy po celou dobu na očích,“ dodal generální manažer klubu.

Foto: FC Viktoria Plzeň

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24