QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na pozemku u domu se plazil had, odchytávat ho museli strážníci - FOTO

14.05.2018 11:49

Strážníci z odchytové skupiny v Plzni mají na kontě další zásahy a rozhodně nešlo jen o bežné odchyty psů. Vyjíždět museli i k plazícímu se hadovi...

229703_1

Plzeňští strážníci mají s odchyty exotických zvířat své zkušenosti. A opět si je rozšířili v uplynulých dnech. Vyjíždět museli i na pozemek rodinného domu, kde se objevil nezvaný návštěvník v podobě poměrně narostlého hada.

"Hlídka městské policie ze skupiny pro odchyt zvířat zasahovala na Slovanech v ulici Stanka Vodičky. Na městskou policii se obrátil obyvatel místního domu, který na trávníku svého pozemku objevil plazícího se hada. Strážníci zjistili, že jde o užovku – Elephe obsoleta quadrivittata, jíž následně pomocí háku odchytili. Komu by patřila, se nezdařilo na místě zjistit," říká mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Had ze Slovan nicméně nebyl jediným netradičním zvířetem, kterému se dostalo péče strážníků. "Do záchranné stanice živočichů odvezli také želvu nádhernou. Její nález ohlásil na městskou policii v neděli mladý muž z Rakovnicka. Našel jí na břehu řeky Radbuzy, pod mostem Milénia a nikdo se k ní nehlásil," přidává další z výjezdů mluvčí městské policie.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24