Na Rokycansku se daří dobročinnosti! Tříkrálová sbírka trhla rekord

16.01.2020 19:25

Obyvatelé Rokycan a okolí byli k charitním koledníkům štědří. Největší dobrovolnická akce letos vynesla na Rokycansku rekordní částku. Koledníci vybrali více než 200 tisíc korun!

Image
ImageImage (1)Image (3)Image (2)Image (4)

Tříkrálová sbírka na Rokycansku přinesla rekordní výtěžek. Nejštědřejší ke koledníkům byli lidé v Rokycanech, Ejpovicích a Litohlavech.

Víc než dvě stovky koledníků a jejich vedoucích vyrazily s kasičkami do měst i obcí po celém Rokycansku. Zapečetěné kasičky pak pod dohledem místostarosty Tomáše Rady otevřeli lidé z Oblastní charity Rokycany a napočítali v nich 202 361 korun. "To je rekordní částka od počátku tradice Tříkrálové sbírky. Jen v Rokycanech například dárci přispěli víc než 44 tisíci korunami, v Ejpovicích darovali téměř 21 tisíc korun a v Litohlavech skoro 18 tisíc," uvedla mluvčí města Tereza Maixnerová.

Výtěžek sbírky poputuje na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí v regionu. "65 % z celkové částky zůstává rokycanské oblastní charitě, 15 % podpoří velké diecézní projekty, 10 % půjde na rozvojové projekty v zahraničí, 5 % na projekty Charity ČR a 5 % na zákonné režie sbírky," řekla Tereza Maixnerová.

Oblastní charita Rokycany použije výtěžek sbírky na podporu Domova pro seniory sv. Pavla, bytu sv. Lukáše, Krizového zařízení pro ženy, na osobní asistence a Stacionář Pohodička.

FOTO: město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24