Na severním Plzeňsku řeší kriminalisté několik případů pytláctví

13.01.2022 10:26

Od konce minulého roku se kriminalisté zabývají několika případy pytláctví na severním Plzeňsku. Pachatel neoprávněně ulovil zvěř, které oddělil hlavu od těla. Hlavu s parožím si posléze odnesl.

Pytlák_srna
Pytlák_srnaPytlák_srna.jpg_2

K pytláctví došlo ke konci listopadu a začátkem prosince minulého roku na severním Plzeňsku u obce Chříč, Dražeň a Plasy. "Zatím neznámý pachatel na několika místech neoprávněně ulovil vysokou zvěř, které oddělil hlavu od těla. Hlavu zvířete s parožím si odnesl pravděpodobně jako trofej a tělo zvířete ponechal na místě," sdělila policejní mluvčí Eva Červenková.

Policisté pracují i s verzí, že pachatel střílel zvěř v blízkosti zaparkovaného vozidla nebo přímo z něj. K pytláctví si zvolil pachatel vždy noční hodiny a lokality, kde je minimální silniční provoz.

Kriminalisté by uvítali jakoukoli informaci, která by jim mohla pomoci s objasněním případu. "Pokud jste si všimli, zejména pak v nočních hodinách, u obce Plasy, Chříč, Dražeň či na jiných málo frekventovaných místech pravděpodobně terénního automobilu a podezřelého jednání, kontaktujte, prosím, policii. Je možné, že řidič ve vozidle lokalitami delší dobu projížděl, než našel vhodné místo, kde se zvěř vyskytovala," dodala Eva Červenková.

Jakékoliv informace k uvedenému případu můžete sdělit osobně na oddělení hospodářské kriminality územního odboru Plzeň – venkov, Anglické nábřeží 7, Plzeň, nebo na e-mail: epodatelna.policie@pcr.cz. Kontaktovat policii můžete i na jakékoliv policejní služebně či na tísňové lince 158.

 

foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24