Na Sofronce se konala výstava hub. Další se chystá v září - FOTKY

03.06.2019 20:33

V Arboretu Sofronka v Plzni se uskutečnila pravidelná jarní výstava hub s mykologickou poradnou. Návštěvníci se mohli seznámit s více než padesáti druhy hub!

Houby1
Houby1Houby2Houby3Houby4Houby5Houby5 (1)Houby6Houby7Houby8

Kvůli suchu hrozilo, že se jarní výstavka hub v borovicovém Arboretu Sofronka neuskuteční, nicméně týden před jejím zahájením se počasí trochu umoudřilo, a tak rychle vypukly přípravy.

Pořadatelství se spolu se Správou veřejného statku města Plzně jako vždy ujal Mykologický klub Plzeň v čele se Zdeňkem Hájkem a Jitkou Vernerovou. "I přes nástrahy sucha v krajině se jim a jejich kolegům nakonec podařilo najít a vystavit celkem 56 druhů hub," řekl vedoucí Arboreta Sofronka Jan Kaňák.

Návštěvníci si mohli přinést k určení vlastní nálezy a dostalo se jim, v případě že se jednalo o houby jedlé, i doporučení nejvhodnější kulinářské úpravy. "Výstavku navštívila za oba dva dny necelá stovka Plzeňanů, jedna školní třída a v sobotu i družina skautů. Těm, kteří o to přišli, připomínáme, že na podzim 13. a 14. září 2019 bude v arboretu další výstavka, tentokrát s podzimními druhy hub," láká Jan Kaňák.

FOTO: Správa veřejného statku města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24