QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Špičák se vrátila zima. Připadlo deset centimetrů sněhu

06.02.2020 10:18

Šumavský Špičák vrací po vlně oteplení sjezdovky do zimní kondice. Ve skiareálu opět funguje zasněžování. Na kterých sjezdovkách se dá lyžovat?

Zahájení sezóny na Špičáku (5)

Na šumavském Špičáku finišují se zasněžováním už dříve otevřených sjezdovek, na nichž zanechal stopu víkendový a pondělní déšť, který skrápěl areál intenzivně čtyři dny od pátku do pondělí.

"Naštěstí se od úterka ochladilo, připadlo do 10 centimetrů přírodního sněhu a mohli jsme spustit zasněžování, takže jsme unikli úplné zkáze,“ reagoval na neočekávanou intenzitu deště a nezvykle vysokých teplot, ředitel areálu Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.   

Aktuálně se lyžuje na hlavní více než 1,5 km dlouhé sjezdovce v kombinaci hořejšího úseku trojky Slalomové s přejezdem na dvojku U zalomeného. Dále je k dispozici lyžařské hřiště s pohyblivým kobercem využívaným lyžařskou školou a sjezdovka od parkoviště.

"Určitě na víkend připravíme i rodinnou Spodní Šanci a uvidíme, co nám ještě mráz dovolí zasněžit. Snad příští týden budeme moci otevřít další úseky,“ dodal Vladimír Kasík.

Na sjezdovkách, kde se lyžuje, leží v průměru vrstva 30 centimetrů v kombinaci přírodního a technického sněhu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24