QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Špičáku mají připraveno 90 % sjezdovek a doufají v brzké otevření

17.01.2021 11:47

Na Špičáku stále zasněžují. "Doufáme v brzké otevření lyžařských areálů, máme připraveno více než 90 % sjezdovek," zní z lyžařského areálu Špičák.

spicak

V loňské sezoně marně čekali na sníh, teď čekají netrpělivě na rozhodnutí vlády. Sněhu je dostatek, sjezdovky jsou připravené, podmínky ideální. To, kdy se ale areály otevřou, zatím není jasné.

Prozatím je provoz na Špičáku přerušen tak jako v jiných yžařských střediscích do 22. ledna. "S napětím sledujeme lepšící se skóre epidemiologického indexu PES a doufáme v brzké otevření lyžařských areálů. Počasí nám po celou dobu nuceného uzavření dovolilo zasněžovat a také připadl přírodní sníh. Většina sjezdovek je připravena a to velice kvalitně," informuje vedení lyžařského areálu Špičák.

Návštěvníky zatím zve Špičák na Sirotek. Tento svah mohou využívat děti k sáňkování a bobování. Funguje tady také výdejní okénko.

Lyžaři a snowboardisté si zatím musí počkat. A vyvarovat by se měi i vstupu na upravované špičácké sjezdovky. Na uzavřených svazích totiž hrozí lyžařům nebezpečí.

foto: www.spicak.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24