Na Špičáku se otevírají další sjezdovky. Lyžuje se už i na svazích pod Sirotkem

30.01.2020 10:33

Na šumavském Špičáku je aktuálně v provozu už zhruba polovina kapacity areálu. Na všech sjezdovkách leží v průměru 30 cm sněhu. Na víkend se chystá testování lyží zdarma.

Zahájení sezóny na Špičáku (16)

K postupně otvíraným sjezdovkám a vlekům přibyly díky trochu lepším zimním podmínkám svahy pod hotelem Sirotek. "Během tohoto týdne nasněžilo zhruba 10 centimetrů přírodního sněhu a měli jsme až do včerejška spuštěné i technické zasněžování, takže zase nastal malý posun k lepšímu,“ uvedl ředitel areálu Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.   

Přesto mohlo být ještě o něco lépe, ale teploty začaly už dnes do rána zase stoupat a zasněžovat už se nedalo. "Pokud se po přechodu víkendové teplé fronty v další dny zase ochladí, jak oznamují předpovědi, mělo by se nám snad povést dát do kupy i dolní partie trojky Slalomové, která by potom byla k dispozici v celé své délce, a horní část jedničky Turistické. Uvidíme, v této předpovědní loterii nelze ale dopředu nic s určitostí slibovat,“ dodal  Vladimír Kasík. 

Návštěvníci areálu nyní lyžují na hlavní více než 1,5 km dlouhé sjezdovce v kombinaci hořejšího úseku trojky Slalomové s přejezdem na dvojku U zalomeného a rodinné spodní Šanci. Koná se zde  i večerní lyžování. Dále jsou k dispozici sjezdovky pod hotelem Sirotek, lyžařské hřiště s pohyblivým kobercem využívaným lyžařskou školou a sjezdovka od parkoviště. Na všech uvedených tratích leží po úpravě napadaného přírodního a vyrobeného technického sněhu stále v průměru vrstva 30 centimetrů. Sníh se také konečně objevil i okolo nich.   

V sobotu 1. a v neděli 2. února se tady už potřetí za sebou zcela zdarma, testují lyže a další vybavení od značky Rossignol. Otevřena je stále lyžařská škola, půjčovna, servis lyží a všechna gastro zařízení. Lanovka a vleky jsou v provozu od 8.30 do 16 hodin. Občerstvení v novém vyhřívaném stanu a v chatě Blaženka k dispozici i po skončení provozní doby vleků.

Další info: www.spicak.cz

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24