QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Špičáku startuje večerní lyžování. Začínají i kurzy pro děti

09.01.2020 10:04

Pár mrazivých dnů v tomto týdnu umožnilo na šumavském Špičáku zasněžit sjezdovku Spodní Šance. Aktuálně jsou v provozu dvě trati.

1

Od  středy 8.ledna vyzkoušeli první lyžaři na Špičáku rodinnou Spodní Šanci a v provozu je tak zároveň po lanovce i další vlek.

"Počínaje tímto pátkem, následně pak v sobotu a ve středu se na ní bude konat i večerní lyžování od 18,30 do 21 hodin,“ uvádí  k aktuálním podmínkám ředitel areálu Vladimír Kasík. 

Od konce prosince se na Špičáku  lyžovalo na hlavní trati v kombinaci horního úseku trojky Slalomové a dolní části dvojky U zalomeného. K dispozici je také lyžařské hřiště s pohyblivým kobercem pro nejmenší děti před chatou Blaženka. Nově se pod hotelem Sirotek  rozjede o víkendu  ručičkový vlek pro nejmenší děti z lyžařské školy.

"Od této soboty zahajujeme šestitýdenní oblíbené víkendové kurzy pro děti, kterých se nám letos přihlásilo rekordních téměř 400. Dělali jsme maximum proto, aby i v těchto na zimu u nás zatím skoupých podmínkách měly kde lyžovat,“ dodává Vladimír Kasík.                 

V největším šumavském středisku Plzeňského kraje se stále lyžuje za výhodnější ceny vedlejší sezony. Při nákupu online  jsou o 5 procent levnější skipasy než u kas.  Víkend by tu měl být díky inverznímu počasí, na rozdíl od mlhavých a zatažených nížin, s jasnější oblohou. Přírodní sníh ale předpovědi zatím v pár nejbližších dnech nehlásí.   

Každý den je ve Ski&Bike Špičák otevřena lyžařská škola, půjčovna, servis lyží a všechna gastro zařízení. Lanovka na vrchol Špičáku, kotva na Spodní Šanci a vleky pro děti včetně pohyblivého koberce jsou v provozu od 8.30 do 16 hodin. Večerní lyžování na Spodní Šanci každý pátek, sobotu a středu od 18.30 do 21 hodin, poblíž je občerstvení v novém vyhřívaném stanu a v chatě Blaženka.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24