QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Sportovním dni s hendikepem bude možné vyzkoušet handbike!

06.06.2022 15:20

Chcete zjistit, jak se jezdí na speciálně upraveném kole pro hendikepované? Přijďte se podívat do kampusu Západočeské univerzity v Plzni již tento pátek!

handbike

V pátek 10. června od 10 do 18 hodin se koná v kampusu Západočeské univerzity v Plzni sportovní den, kde si bude možné vyzkoušet, jaké to je sportovat s pomůckami pro hendikepované. „Akci pořádá spolek Kolofun ve spolupráci s Centrem tělesné výchovy a sportu Fakulty pedagogické ZČU,“ řekla Šárka Stará, mluvčí ZČU.

Spolek Klofun představí veřejnosti handbiky, což jsou speciální jízdní kola upravená pro potřeby hendikepovaných. Právě na těchto ručně poháněných kolech se vydali tři handbikeři na okružní jízdu a zastaví se v kampusu ZČU. „Spolek Kolofun, se 1. června vydal na okružní jízdu nazvanou Jé, co to jé? napříč republikou. Než tři handbikeři dosáhnou 28. června cíle v Olomouci, objeví se ve většině krajů. V Plzni je 10. června přivítá právě ZČU, která při té příležitosti uspořádá sportovní den s hendikepem jako doprovodný program jejich návštěvy,“ dodala Šárka Stará.

 

foto ilustrační Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24