QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na statku U Matoušů v plzeňském Bolevci budou vařit povidla

18.08.2021 18:11

Dříve voněla povidla v každé domácnosti. Dnes už je vaří málokdo. Víte, že  se nemusí vařit jen ze švestek? Výtečná jsou i hrušková nebo jablečná. A právě ty z jablek budou vařit na selském statku.

statek bolevec

Na selském dvoře U Matoušů v Plzni- Bolevci připomínají stará řemesla, tradice i postupy, které dříve běžně používali naši dědečkové a babičky. Ke každé domácí kuchyni patřilo i vaření vlastních povidel, švestkových, jablečných nebo hruškových.

"Jablečná povidla z jablek z našeho sadu budeme vařit v sobotu 21. srpna 2021 v kuchyni obytného stavení selského dvora U Matoušů v Plzni-Bolevci. Při oživené komentované prohlídce se tak na vlastní oči přesvědčíte, jak se z jablek tento pokrm uvaří. Kromě toho se dozvíte, jak se zpracovávaly a uchovávaly potraviny před vynálezem ledničky nebo mrazáku," uvádí se na stránkách dvora.

Program bude probíhat v rámci běžných komentovaných prohlídek obytného stavení. Vstupenky si můžete rezervovat na telefonu 374 631 963 nebo na e-mailu bolevec@npu.cz. Vstupenky si můžete také přímo nakoupit on-line na webových stránkách usedlost-bolevec.cz pod záložkou rezervace.

Cena je stejná jako na běžné prohlídky, tedy 120 Kč pro dospělé, 100 Kč pro seniory a mládež a 60 Kč pro děti. Děti do 6 let mají vstup zdarma.

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24