QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Šumavě napadl první sníh, na silnicích hrozí námrazy - FOTKY

09.11.2019 15:09     09.11.2019 19:51

Jsme teprve na samotném začátku listopadu a na Šumavě se už těší z prvního sněhu. Teploty se drží kolem nuly a na některých místech teploty klesly i pod bod mrazu. 

s
Snímek obrazovky (7)Snímek obrazovky (2)masd

Šumava je na spousta místech lehce pokryta prvním letošním sněhem. Teploty se drží kolem nuly, místy klesly až na -3° C. 

Poprašek sněhu pokryl na počátku víkendu šumavské vrcholky - Špičák, Velký Javor nebo například Pancíř. Nejvíce sněhu napadlo na Kvildě, nejstudenějším místě Šumavy. V nižších polohách Šumavy ale téměř celou sobotu pršelo.

V dalších dnech se má mírně oteplit. Teploty se budou pohybovat kolem 1° C. Místy denní teploty vyšplhají až na 7° C. V noci čekají Šumavu teploty něco málo pod nulou, tj. -2° C.

Navíc od sobotní půlnoci platí výstraha na mrznoucí mlhy. Na silnicích se může tvořit námraza. Výstraha platí do pondělí 11. listopadu, do 11. hodin.

"Očekává se ojediněle tvorba mrznoucích mlh s možností tvorby námrazy. Doporučení ke zmírnění následků jevu: Snížená dohlednost, nebezpečí tvorby námrazy. V mlze je nutno snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně. Déle trvající mrznoucí mlhy mohou vést k tvorbě námrazy na komunikacích s nebezpečím smyku," uvádí ČHMÚ.

 

FOTO: Horská služba Šumava - Kvilda, www. webcam.sumava.cz, Aber.de

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24