Na Šumavě panuje opět pravá zima - FOTKY

12.01.2022 17:08

Sníh, zima, mrazivé teploty...tak to aktuálně vypadá na Šumavě. Ještě před týdnem byla Šumava bez sněhu a hustě pršelo. Dnes tu ale znovu panuje pravé zimní počasí.

šumava _pancir a okoli _foto QAP (7)
šumava _pancir a okoli _foto QAP (7)šumava _pancir a okoli _foto QAP (2)šumava _pancir a okoli _foto QAP (15)šumava _pancir a okoli _foto QAP (1)šumava _pancir a okoli _foto QAP (3)šumava _pancir a okoli _foto QAP (4)šumava _pancir a okoli _foto QAP (6)šumava _pancir a okoli _foto QAP (5)šumava _pancir a okoli _foto QAP (9)šumava _pancir a okoli _foto QAP (10)šumava _pancir a okoli _foto QAP (11)šumava _pancir a okoli _foto QAP (8)šumava _pancir a okoli _foto QAP (13)šumava _pancir a okoli _foto QAP (14)šumava _pancir a okoli _foto QAP (12)šumava _pancir a okoli _foto QAP (16)šumava _pancir a okoli _foto QAP (18)šumava _pancir a okoli _foto QAP (17)šumava _pancir a okoli _foto QAP (19)šumava _pancir a okoli _foto QAP (20)spicak webkamera1spicak 2spicak webkamer2

Největší sněhovou nadílku dostala Šumava o víkendu. V sobotu hustě sněžilo, hory znovu pokryla sněhová pokrývka a přišlo i mrazivé počasí. V úterý se teploty na Železnorudsku pohybovaly kolem 6 stupňů pod nulou, ve středu byly ještě nižší. Na většině šumavských míst leží kolem 20 cm sněhu, ve vyšších polohách je to více.

Uplynulá noc navíc přinesla na Šumavě velmi mrazivé počasí. Na Březníku a na Kvildě naměřili v noci minus 27 stupně Celsia.

Od pondělí je v provozu největší šumavský lyžařský areál Špičák. Ten musel kvůli oblevě na několik dní přerušit provoz. "Na otevřených sjezdovkách Špičáku aktuálně leží mezi 20 – 70 cm sněhu a pokračujeme v zasněžování," informuje ski areál. Aktuální stav sjezdovek najdete na stránkách www.spicak.cz.

Do bílé stopy už se také mohou vydat běžkaři. Na většině šumavských míst již proběhla úprava tratí rolbou. Upraveno hlásí Modrava, Kvilda i Železnorudsko.

Meteorologové do konce týdne sněžení nepředpovídají a nemají vydržet ani mrazivé teploty. Ke konci týdne si na horách užijete sluníčko, jasno má být zejména během pátku. Od čtvrtka až do soboty se teploty na Šumavě budou pohybovat nad nulou. Po víkendu se má znovu ochlazovat a předpověď slibuje sněžení.

foto: QAP.cz, webkamery spicak.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24