QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Šumavě přibyly kvůli neukázněným turistům nové cedule - FOTO

03.07.2021 16:39

Víte, že koupání v ledovcových jezerech na Šumavě je zákázáno pro vás i pejsky? Vy možná ano, ale někteří turisté tyto zákazy zvláště v minulé sezóně porušovali. Proto přibyly u jezer informační cedule.

IMG_0020
IMG_0020IMG_0022IMG_0016

S koronavirem čelila Šumava velkému náporu turistů, a to i v zimních měsících, přestože byly uzavřeny lyžařské areály. Lidé vyhledávají ty nejznámější turistické cíle, mezi které patří i Černé a Čertovo jezero. I tam přibyly nové informační cedule s pravidly.

Během uplynulé zimy řešili správci NP Šumava prohřešky turistů například koupání v ledovcových jezerech nebo v zimě vstup na zamrzlou jezerní plochu. O tom, jak lidé vstupovali na zamrzlé Černé jezero, jsme psali zde.

Správa NP Šumava proto ještě více upozorňuje na pravidla, která na Šumavě platí. Do doby, než propukl koronavirus, jezdili na Šumavu většinou turisté, kteří zásady ochrany přírody znali. S koronavirem přišel ale velký nápor a hory začalo navštěvovat více lidí.

Někteří z nich nerespektovali pravidla, možná i proto, že je třeba neznají. Proto se na Šumavě objevily letos nové informační cedule upozorňující na pravidla chování v šumavském národním parku a v chráněné krajinné oblasti Šumava.

Jaká platí pravidla na Šumavě si můžete prostudovat také v návštěvním řádu NP Šumava. Najdete ho na stránkách parku.

foto: QAP.cz

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24