QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na šumavských hradech probíhají Dny Šumavského trojhradí - FOTKY

14.06.2020 9:58

Po celý víkend se na hradech Kašperk, Velhartice a Rabí konají Dny šumavského trojhradí. Podívejte se na fotky, jak to vypadalo v sobotu na hradech Kašperk, Velhratice a Rabí.

12
214356781215rabírabí1rabí65velhartcevelhratice

Dny Šumavského trojhradí se konají po celý víkend 13. a 14. června na všech třech šumavských hradech hradech – Velhartice, Rabí a Kašperk . Jde o společný program, jehož tématem jsou proměny hradů.

Na Kašperku čeká návštěvníky historicky oživené nádvoří, nová venkovní výstava o stavební obnově, speciální prohlídky s Martinem Karlíkem nebo novinka na čepu v občerstvení - exkluzivní místní pivo Šplhavec 10°. Toto pivo je k dispozici výhradně na hradě Kašperk.

Speciální prohlídky probíhají na Rabí, největší hradní zřícenině v Česku. Od průvodců se můžete postupně dozvědět, o proměnách rabského hradu až do 19. století. Průvodci seznamují návštěvníky i s tím, jak se hradní komplex proměnil v posledních 120 letech a jaké jsou plány dobudoucna. Jde o komentovanou prohlídku výstavy Víc než tisíc slov.

Také Velhartice u Sušice ožívají tento víkend. Probíhají tu exkluzivní komentované prohlídky o záchraně a obnově hradu s emeritním kastelánem Petrem Mejstříkem. V neděli jsou začátky prohlídek ve 12:00; 14:00; 16:00 hod.

Další akci chystá Šumavské trojhradí  na svatováclavský víkend ve dnech 26. až 28. září, tématem bude středověké stravování a stolování.

foto: FCB stránky hradů

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24