Na Sušicku a Horažďovicku může napadnout až deset čísel sněhu!

11.11.2019 19:34

Meteorologové varují před mokrým a těžkým sněhem, ojediněle se může vyskytnout také ledovka. Výstraha platí v některých oblastech Plzeňského kraje v úterý a ve středu.

9

Výstraha na novou sněhovou pokrývku platí v Plzeňském kraji pro Sušicko a Horažďovicko, a to během úterý a středy. V polohách nad 400 m n. m. místy napadne kolem 5 cm, ojediněle až 10 cm většinou mokrého a těžkého sněhu.

„Očekávají se komplikace při chůzi, v dopravě, zásobování apod. V případě mokrého sněhu dochází ke škodám na stromech a lesním porostu, drátech elektrických vedení a k výpadkům v energetice. Při cestování se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně. Nezapomenout na zimní výbavu, při cestách do hor i sněhové řetězy, nutné jsou zimní pneumatiky s dostatečnou výškou vzorku. Na horách dodržovat pokyny Horské služby“, informoval ČMHÚ.

V druhé polovině týdne meteorologové varují před deštěm a deštěm se sněhem, i nádale trvá varování před ojedinělou tvorbou náledí. Denní teploty se vyšplhají k 5 stupňům, v noci klesne teplota pod nulu.

Vypadá to tedy, že svatý Martin na bílém koni přijel včas.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24