QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Tachovsko k táboráku, na setkání se Zdeňkem Troškou a další akce

22.07.2020 12:00

Na Tachovsku se bude konat v nadcházejících dnech celá řada akcí. Vyrazit můžete na setkání se Zdeňkem Troškou, Kladrubské léto, putovní výstavu kočárků nebo na zpívanou k táboráku. Tady je přehled akcí.

6_MS_QAP_foto (24)

Zpívaná u táboráku

Tachov - K opravdovému táborovému ohni se můžete vydat i do Tachova v pátek 24. července od 18 hodin do zahrady Muzea českého lesa.  Účastníky čeká opékání buřtů a zpívání tradičních trampských písní u ohně. Vstupné je 50 korun, děti mají vstup zdarma.

 

Setkání se Zdeňkem Troškou

Kočov - Letos je to už 20 let, kdy se u Kočova v kostele sv. Jana Křtitele natáčela pohádka Z pekla štěstí 2. A právě zde se v sobotu 25. července od 14 hodin uskuteční přátelské setkání s režisérem Zdeňkem Troškou, kde se bude vzpomínat na natáčení. Na programu je i autogramiáda.

 

Malá Žirafa v Josefově Huti

Josefova Huť - Divadlo Podkova zahraje inscenaci Malá žirafa 25. července od 17 hodin v osadě Josefova Huť v údolí Mže v Pavlovicích.  Jde o letní premiéru upravené francouzské komedie z roku 1968.  Představí se Jaroslav Blažek, Evžen Bočkor, Viktorie Rečková a další herci.

 

Kladrubské léto

Kladruby - Už 43. ročník hudebního festivalu Kladrubské léto můžete navštívit tuto sobotu 25. července, kdy se bude konat už druhý koncert  festivalu, a to v klášterním kostele Nanebevzetí Panny Marie v Kladrubech. Návštěvníky čeká od 15 hodin nevšední odpoledne, vystoupí Vilém Veverka a Ensemble 18. Vstupné si můžete zakoupit dopředu v kladrubském muzeu.

 

Chodová Planá zve na kočárky

Chodová Planá - Soukromé muzeum v Chodové Plané zve na putovní expozici kočárků. Jak uvedl provozovatel muzea Jiří Sauko, jde o kočárky pro miminka i  panenky, které do letní expozice zapůjčila Iveta Csikosová z Třemešné. K vidění jsou kočárky vyrobené zhruba od roku 1900 až do 50. let minulého století a malá sbírka historických křtících šatiček pro miminka, dívčí šaty a botičky. Otevřeno je soboty a neděle od 13 do 18 hodin.

 

Výstava Natvrdlých v Plané

Planá - V Galerii ve věži v Plané u Tachova je výstava obrazů sdružení Natvrdlí.  Celkem 25 obrazů zde vystavují  Michal Novotný přezdívaný Micl, Jaroslav Valečka, Lukáš Miffek a Karel Jerie. Výstava zůstane na místě až do 23. srpna.


Kučík a Pakosta vystavují ve Stříbře
Stříbro - Dva fotografové přes léto vystavují ve Stříbře. Snímky Štefana Kučíka uvidíte na hradbách u 13. poledníku u kina Slavia, jde o portréty a různé detaily a můžete si je prohlédnout denně. Fotografie Jana Pakosty ukazují pohledy z výšky pořízené dronem. Tyto snímky jsou k  vidění v bývalé hasičárně na náměstí vždy ve středu od 10 do 12 hodin a o víkende do 14 do 16 hodin.

Tachovský zámek zve na výstavu knoflíků
Tachov - Novou expozici připravili v tachovském zámku. Stovky knoflíků ze sbírky Lízy Oberdörferové Honomichlové z Černošína jsou k vidění do 31. října vždy od středy do neděle od 10 do 17 hodin.


Výstava mechanických a dřevěných hraček
Černošín - Historické hračky můžete obdivovat v černošínském muzeu. Jde převážně o mechanické a dřevěné hračky vyrobené od padesátých let minulého století, které zapůjčila sběratelka Božena Rambalová z Plzně. Výstava je přístupná vždy v úterý, ve středu a v sobotu od 10 do 16 hodin nebo ve čtvrtek a v pátek po telefonické domluvě na čísle 736 417 706.

Fotografie Moniky Šavlové
Černošín - K letní putovní výstavě hraček v černošínském muzeu začala i výstava autorských fotografií Moniky Šavlové z Kladrub. Nese název Náhody a představuje snímky z posledních let, které vznikly neplánovaně a náhodou. Výstava potrvá do poloviny září a je k vidění vždy od úterý do soboty od 10 do 16 hodin.


Stříbro zve na maňásky
Stříbro - Stříbrské muzeum zve všechny zájemce na výstavu loutek a maňásků. K vidění jsou i malá divadélka. Výstava potrvá  celé léto vždy od úterý do soboty.

Foto: QAP.CZ ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24