Na Tachovsku se převrátil kamion převážející dřevo - FOTKY

29.01.2019 14:01

K vážné nehodě došlo na Tachovsku, kamion převážející dřevo havaroval. Celý kamion se převrátil i s nákladem na bok, kromě hasičů musela zasahovat i záchranka. Řidič byl zraněný.

kamion
kamionkamion1kamion 2

Kamion havaroval ráno před půl sedmou na Tachovsku, v Plané nedaleko prodejny Lidl. 27letý Řidič jel s kamionem od obce Brod na Tichou na Chodovou Planou.

„Ráno kolem 6:30 vyjeli hasiči ze stanice Tachov a JSDH Planá k dopravní nehodě kamionu převážejícího dřevo. Vozidlo padlo na bok a hrozilo rozvalení nákladu kulatiny na chodník. Řidič kamionu byl zraněn, ale nebylo třeba ho vyprošťovat. Převzala si ho ZZS. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin, jenž hasiči likvidovali sorbentem,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Kamion poškodil sloup veřejného osvětlení. O přeložení nákladu se postarala společnost, pod kterou kamion spadá. „Firma si na místo zajistila náhradní vozidlo s hydraulickou rukou, které přeložilo a odvezlo náklad. Dále se na místo dostavila vyprošťovací technika soukromé firmy, která kamion postavila na kola,“ uvedl dále mluvčí hasičů.

Vyšetřování ukázalo, že za nehodu může řidič.

„Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič na rovném úseku silnice nejel řádně u pravého okraje komunikace a s vozidlem najel na středový ostrůvek. Následkem toho vozidlo vyjelo do protisměru, kde za křižovatkou, již mimo komunikaci, narazilo do sloupu lamy veřejného osvětlení. Po nárazu se celá souprava otočila na pravý bok a směřovala do protisměru své původní jízdy,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. 

Vzniklou škodu na vozidle, sloupu veřejného osvětlení a reklamní tabuli policisté odhadli přes 500 000 korun. Nehodou se i nadále zabývají.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24