QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na technoparty dorazily dva tisíce lidí. Na místě už zasahovala záchranka - FOTKY

03.08.2019 9:15     04.08.2019 9:46

Na jižním Plzeňsku u Čížkova probíhá od pátku technoparty. Policisté už řešili několik přestupků týkající se hlavně drog, zasahovali i záíchranáři. Na místě je kolem 2 tisíc lidí. 

techno3
3154techno1techno2techno3techno5techno33

U Čížkova na jižním Plzeňsku duní od páteční noci techno. Zatímco kolemv pátek kolem 21. hodiny se na místě pohybovalo 300 lidí, v sobotu ráno  jich bylo už  2 000.

Akce se odehrává pod dohledem policie. "Přes noc najela další vozidla. Na místě je v současné době zhruba 300 nákladních a 300 osobních aut. Hudební produkce začala v noci,“ uvedla v sobotu dopoledne policejní mluvčí Martina Korandová.

Policisté už řešili několik přestupků, které se týkaly dopravy a také drog.

Dnes odpoledne se na místě nachází zhruba 1500 až 2000 lidí. "Vše se zatím obešlo bez vážného narušení veřejného pořádku. Policisté pomáhali poskytovat první pomoc muži, kterého bodla vosa zřejmě zevnitř do krku. Poté si jej převzali záchranáři," sděluje v sobotu Martina Korandová. 

Zdravotnická záchranná služba zasahovala na akci už třikrát. "Od začátku záchranáři ošetřili tři muže. Kromě alergické reakce na bodnutí vosou se jednalou o lehký úraz a psychickou reakci na požití zřejmě psychotropní látky. Muži byli transportování do nemocničních zařízení a předáni k dalšímu ošetření," doplňuje mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Mária Svobodová. 

Původně se měla technoparty konat na šestihektarové ploše u Přešína, organizátoři se ale nakonec nedohodli s majiteli pozemků. Ve hře byly i pozemky u Spáleného Poříčí.

Aktualizace v neděli:

"Během noci ze soboty na neděli nedošlo k vážnému porušení veřejného pořádku. Řešili jsme několik přestupků za držení omamných a psychotropních látek a jedů. Na místě je zhruba 1500 až 2000 účastníků. Policisté v rámci prevence předávají jednorázové alkoholtestery z kampaně Piješ. Řídíš. Zabíjíš., aby lidé neusedali za volant pod vlivem alkoholu a eliminovali jsme možná rizika. Akce by dnes měla končit odpoledne," uvedla v neděli ráno úpolicejní mluvčí Martina Korandová.

Na technopárty zasahuje i záchranka: "Během noci ZZS na akci nezasahovala. Nyní realizujeme jeden výjezd u mladé ženy s náhlou zdravotní indispozicí, kterou transportujeme do nemocnice," uvedla Mária Svobodová v neděli ráno.

FOTO: Martina Korandová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24