Na Těšínské je nový semafor! Pomáhá provozu kvůli opravám Mohylové - FOTKY

26.06.2019 12:11

V Těšínské ulici přibyl v tomto týdnu nový semafor. Jde o opatření, které má pomoct s provozem a kolonami kvůli rekonstrukci Mohylové. Čtěte podrobnosti!

foto-qap-cz (1)
foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (8)

V Těšínské ulici směrem od Doubravky k Jateční a Rokycanské přibyl v tomto týdnu nový "semafor". Jde o návěstidlo, které má pomoct regulovat dopravu v souvislosti s rekonstrukcí Mohylové. K instalaci došlo v rámci dodatečně projednaných dopravních opatření.

"Návětsidlo je napojeno na světelné signalizační zařízení na křižovatce Rokycanská – Jateční a v součinnosti s ním umožňuje snadnější výjezd z Jateční ulice od železničního mostu směrem k Rokycanské. Ještě bude doplněna stop - čára před tímto návěstidlem. Uvedená úprava bude v provozu po celou dobu trvání stavby," vysvětluje Josef Brůha, vedoucí oddělení dopravních průzkumů a světelné signalizace Správy veřejného statku města Plzně.

Rekonstrukce Mohylové ulice odstartovala na konci letošního dubna. Hned na úvod došlo na stavební úpravy v úseku Husův park - Masarykova. Zároveň začala také oprava mostu přes Úslavu v Chrástecké ulici.

Stavba byla rozdělená na tři etapy, které provází úplné uzavírky jednotlivých úseků dle postupu výstavby, s objízdnou trasou pro veškerou dopravu ulicemi Masarykova – Těšínská – Jateční (ve směru z Doubravky na Bílou Horu a Bolevec) a v opačném směru ulicemi Jateční – Rokycanská – Masarykova.

První etapa bude probíhat v Mohylové ulici na úseku Husův park – Staniční ulice až do 31. října 2019 a to včetně rekonstrukce mostu přes Úslavu. Celková cena za obě stavby je 91.805.585 Kč včetně DPH a hotová by měla být nejpozději do května 2020.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24