Na univerzitě v Plzni odstartovala letní jazyková škola. Opět nabízí novinky

09.07.2018 11:51

Na ZČU v Plznib začaly v pondělí největší letní školy. Jde o Mezináodní letní jazykovou školu a ArtCamp. O jazykové kurzy je tradičně velký zájem.

zahajeni_MJLS_090718

Mezinárodní letní jazykovou školu pořádá Ústav jazykové přípravy Západočeské univerzity v Plzni. Její 29. ročník se koná od 9. do 27. července v areálu ZČU v Plzni na Borech.

Jazykové kurzy jsou vedeny kvalifikovanými lektory včetně rodilých mluvčích, a to neformální, zábavnou formou. Díky účasti zahraničních lektorů i studentů se v univerzitním kampusu sejde pestrá mezinárodní společnost a vzniká zde jedinečné interkulturní prostředí.

"V letošním roce se přihlásilo celkem 572 účastníků, z toho 501 českých a 71 zahraničních. Jazykové kurzy povedou neformální formou kvalifikovaní lektoři včetně rodilých mluvčích. Letos se na Západočeské univerzitě sejde celkem 69 lektorů – 33 ze zahraničí a 36 z České republiky,“ uvedla Daniela Kopřivová, koordinátorka letní školy z Ústavu jazykové přípravy ZČU.

Během tří červencových týdnů budou na Západočeské univerzitě probíhat kurzy angličtiny, francouzštiny, italštiny, němčiny, ruštiny, španělštiny a také češtiny pro cizince, a to jak obecného, tak profesně zaměřeného jazyka, ve všech jazykových úrovních. Tradičně největší zájem je o kurzy anglického jazyka. Následují kurzy češtiny pro cizince a kurzy německého jazyka. Následují kurzy španělského, francouzského, italského a ruského jazyka. Letní škola je určena pro žáky základních a středních škol, vysokoškolské studenty a pro širokou veřejnost. Kurzy jsou v délce jednoho, dvou nebo tří týdnů, přičemž v některých z nich se vyučuje pouze dopoledne nebo odpoledne. Dětské kurzy nabízejí obzvláště bohatý program a jejich předností je celodenní kontakt dítěte s rodilým mluvčím.

Letošní novinkou je rozšíření pobytových kurzů angličtiny pro děti ve věku od 7 do 11 let a od 12 do 15 let na zámku v Nečtinech. Zajímavou příležitostí jsou také týdenní intenzivní kurzy všeobecné i obchodní angličtiny nebo odpolední jazykové kurzy, které dovolují zúčastnit se i časově vytíženým zájemcům. Letní škola nabízí rovněž přípravu na mezinárodně uznávanou jazykovou zkoušku FCE či kvalifikační kurz pro učitele angličtiny jakožto cizího jazyka (TEFL). Na odpoledne a víkendy je přichystán doprovodný program, který zahrnuje sportovní a kulturní akce, výlety, exkurze a party.

Po loňské úspěšné premiéře se můžou účastníci i letos těšit na zahajovací koncert – 12. července od 19 hodin vystoupí na schodech před univerzitní knihovnou v kampusu na Borech studentské kapely Zastodeset a Together. Letošní program navíc obohatí i závěrečný koncert, na němž se 26. července od 19 hodin představí kapely Poitín a Buster Nixon. Jejich vystoupení se odehraje v přírodním amfiteátru u budovy Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara, která ve stejném období pořádá 14. ročník mezinárodní letní školy umění ArtCamp, oba koncerty jsou tedy určeny i jejím účastníkům.

FOTO: ZČU

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24